Yhteystiedot

Aarrearkku
PL 150
04201 Kerava

Aarrearkussa tapahtuu

Aarrearkussa selvitetään lapsille Raamatun salaisuuksia. 

Aarrearkun aikuiset

Masa eli Matti Mäkinen on Aarrearkun raamattuetsivä. Studiossa on jännittävä kirjoituspöytä ja mitä kummallisimpia salapoliisin työkaluja. Seinässä on kyltti ETSIVÄTOIMISTO. Studiosta löytyy mm. arvoituksellisia lappuja, jotka vaativat selvittämistä. Jotenkin ne aina liittyvät Raamatun sanaan, jota Matti selittää.

19.3.2011 alkaen Aarrearkun kevään tuotantokauden uusissa jaksoissa Masa nähdään myös ritarina, joka kertoo Raamatturitarin taisteluvarustuksesta. Silloin päästään kurkistamaan ritarilinnaan ja ritarien ajan jännittäviin asioihin.

Ohjelman käsikirjoittaja Elina Vaittinen toimii juontajana ja kokoaa lapset välillä laulamaan. Laulujen sanoma Jeesuksesta painuu lasten mieliin. Aarrearkussa nähtiin viime vuoden aikana jazzmuusikko Mikko Pettinen soittamassa ja laulamassa sekä myös posteljoonin roolissa. Uutena muusikkona ja säestäjän tärkeässä roolissa tavataan The Road -yhtyeestä monille tuttu Jussi Pyysalo.

Aarrearkkuun lapset saavat lähettää postia, ja joka kerta arvotaan palkintoja. Posteljooni on kovin helposti innostuva, käsittää ja muistaa asioita väärin, joten naurua riittää.

Aarrearkun lapset

Kuvauksissa on mukana useita eri-ikäisiä lapsia. Lapset osallistuvat ohjelman nauhoituksiin ryhmissä. Kuvauspäivät ovat rasittavia, mutta lapset viihtyvät studiolla hyvin ja heillä on hauskaa keskenään. Aikaisemmin Aarrearkun ohjelmissa esiintyi aina sama kokenut lapsiryhmä. Ohjelmien teko kysyy kuitenkin voimia ja aiheuttaa koululaisille poissaoloja. Niinpä lapsia on otettu ohjelmiin entistä useampia ja jaettu ryhmiin, jolloin kaikille on saatu sopivasti vuoroja.

Aarrearkku-ohjelma on lähetystyötä

Sen avulla evankeliumi voi vaikuttaa kaikissa kodeissa. Se on kylvötyötä, jonka tuloksia emme näe, koska emme pysty tarkkailemaan ohjelman katsojia. Meidän on kuitenkin uskottava, että Jumalalla on oma tapansa hoitaa heitä. Ohjelmasta on tullut hyvää palautetta: katsojat ovat ottaneet sen omakseen ja sitä odotetaan.

Tule mukaan!

Ohjelmaa tekevät ELY ja IRR-TV yhteistyönä. Studiotyö maksaa paljon, ja myös ELY:n kustannukset ovat suuret. Ohjelma vaatiikin taloudellisia uhrauksia voidakseen jatkua. Se tarvitsee myös työntekijöitten rinnalle vapaaehtoisia auttajia, koska ei ole varaa palkata sitä määrää työntekijöitä, mikä vastaisi työn laajuutta. Jo nyt asiantuntevaa apua saadaan nettisivujen ylläpitoon, vapaaehtoisin voimin hoidetaan myös piirustuspalkintojen postitus ja lastenhoitoa kuvausten aikana. Apuna ja tukena on myös Aarrearkun idearyhmä. Aarrearkun ystävärengas mahdollistaa sen, että ohjelmaa voidaan tuottaa. Aarrearkku tarvitsee kehittyäkseen paitsi rahaa myös paljon rukoustukea.

Aarrearkku-ohjelman toivoisi jatkuvan. Tavoitteena on saada sille enemmän oheistoimintoja nettiin. Myös leirejä ja muita kohtaamisia halutaan järjestää. Katsojaluvut osaltaan vaikuttavat siihen, miten pitkään ohjelma voi pysyä ruudussa. Siksi tiedon levittäminen on tärkeää. Kaiken kaikkiaan meiltä kysytään tässä työssämme uskollisuutta. On myös hyvä muistaa, että Jumala ei jää kenellekään velkaa. Hänen työsarallaan on työntekijöilläkin siunaus.

 

aa_laulu.jpg